Mijn studie is afgerond maar ik twijfel nog over mijn beroepsmogelijkheden, welke beroepen kan ik  uitoefenen? Welke branche past echt goed bij mij? Of ik merk dat ik eigenlijk het verkeerde beroep heb gekozen?

Met een beroepskeuzeonderzoek van Kompas krijg je inzicht en structuur in jouw mogelijkheden, ontwikkelde competenties en ambities. Met deze verkregen kennis kunnen de mogelijke beroepen inhoudelijk worden onderzocht. In je  eigen netwerk of het uitgebreide netwerk van Jose van de Kerkhof is veelal een persoon te vinden die kan laten zien wat het beroep daadwerkelijk inhoudt.

Waarom een beroepskeuzeadvies? De maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen op de arbeidsmarkt vragen steeds meer om een goede en doordachte beroepskeuze. De ervaring leert dat er vele beroepen mogelijk zijn met dezelfde vooropleiding. Het beroepskeuzeadvies geeft een overzicht van en informatie over mogelijke beroepen en hun arbeidsmarktperspectieven en de persoonlijke slaagkansen. waardoor een gemotiveerde en onderbouwde keuze mogelijk wordt.

Hoe ziet het beroepskeuze traject eruit? Met behulp van gesprekken, psychologische tests en informatie over beroepen en opleidingen wordt gewerkt naar inzicht en structuur. Een beroepskeuze onderzoek bestaat uit:

  • Oriënterend en kennismakingsgesprek
  • Schriftelijk onderzoek (testdag)
  • Huiswerkopdrachten
  • Uitgebreid adviesgesprek
  • Schriftelijke rapportage (beperkt of uitgebreid)

Het beroepskeuzeonderzoek wordt altijd aangepast aan jouw persoonlijke situatie en de opleiding die je mogelijk nu volgt.

Nu ik weet welk beroep bij mij past!
Wil ik ook ontdekken welke unieke loopbaan bij deze beroepskeuze hoort? Klik hier!

De bedrijfsfilosofie

Met passie voor het vak en jarenlange ervaring biedt Kompas u richting, inzicht en een passend advies.

Heeft u nog vragen?
Neem contact op!

Werkzaam in:
Tiel, Tilburg, Utrecht
Nijmegen en Den Bosch

Geregistreerd adviesbureau:

Waar staat Register BKA voor?

• Registratie van gekwalificeerde beroepkeuze- en loopbaanprofessionals

• Bevordering van de kwaliteit en integriteit

• Communicatie met werkveld en gebruikersmarkt