Re-integratie tweede spoor
Het verliezen van je baan door ontslag of vanwege ziekte is zeer ingrijpend. Het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen is aangetast en je ervaart dat het je belemmert in het succesvol realiseren van een nieuwe werkkring. Maar werkloosheid brengt ook een kans mee, nieuwe uitdagingen of eindelijk het moment de steeds uitgestelde stap te zetten. Re-integratie is het proces van het weer terugkomen op de arbeidsmarkt!

Afhankelijk van opleiding, ervaring, leeftijd en persoonlijke omstandigheden wordt ondersteuning gegeven bij verwerking baanverlies, (her-) oriënteren op loopbaanmogelijkheden, competenties, arbeidsmarkt en solliciteren en presenteren. Naast het zoeken van vacatures en het bemiddelen bij potentiële werkgevers, wordt er door Kompas ook gecoacht tijdens de inwerkperiode.

Helpt uw werkgever u bij het vinden van een nieuwe baan dan kunt u bij Kompas terecht voor een op uw persoon samengesteld   Outplacement-traject.

Hoe ziet een re-integratie-traject er uit?
Re-integratie is maatwerk, voor iedereen liggen de aanleiding en accenten anders. In overleg met de werkzoekende/ opdrachtgever en /of werknemer/werkgever wordt onderzocht wat nodig is om een nieuwe baan te kunnen realiseren.

  • intake kennismaking en vraaganalyse
  • Opstellen trajectplan
  • Uitvoering traject: afhankelijk van de vraagstelling en begeleidingsnoodzaak kunnen de volgende
    onderdelen aan bod komen: verwerking baanverlies/ herstel emotionele balans, loopbaan(her) orientatie,
    stresshantering en effectief denken, sollicitatie- en presentatievaardigheden, bemiddeling en (job-)coaching

Waarom Kompas Adviesbureau?
Kompas voert individuele re-integratietrajecten uit en heeft zowel het UWV als diverse gemeenten als opdrachtgever. Tevens voert Kompas re-integratie 2de spoortrajecten uit en outplacements uit.
Kompas onderscheidt zich door de kleinschalige opzet maar met een zeer uitgebreid netwerk. Kompas biedt de cliënt een persoonlijke benadering en maatwerk. De jarenlange ervaring op het gebied van mens & arbeid staat garant voor een effectieve aanpak.

Veel expertise met hoger opgeleiden tussen de 40 en 50 plus
De arbeidsmarkt is wat onvriendelijk voor de wat oudere werknemer. Kompas noemt dit de vergeten expertise groep. Kompas geeft inzicht in uw ervaring, motivatie en kwaliteiten. Werkgevers worden benaderd en voorgelicht over de voordelen en de kennis die u mee brengt en wat u voor de organisatie kan betekenen.

Alle trajecten en de bijbehorende activiteiten zijn toegespitst op de behoefte en de vraag van u als cliënt. Kompas biedt ondersteuning bij het verwerken van baanverlies, herstel emotionele balans, stresshantering, beroepskeuze, loopbaanonderzoek, sollicitatietraining en (job-)coaching.

De bedrijfsfilosofie

Met passie voor het vak en jarenlange ervaring biedt Kompas u richting, inzicht en een passend advies.

Heeft u nog vragen?
Neem contact op!

Werkzaam in:
Tiel, Tilburg, Utrecht
Nijmegen en Den Bosch

Geregistreerd adviesbureau:

Waar staat Register BKA voor?

• Registratie van gekwalificeerde beroepkeuze- en loopbaanprofessionals

• Bevordering van de kwaliteit en integriteit

• Communicatie met werkveld en gebruikersmarkt